Passa al contingut principal

El nostre blog de ciències socials.

Iniciem l'aventura d'aprendre junts. 

Una de les activitats d'avaluació del primer trimestre és una exposició oral d'un treball en grup, les indicacions són que es valorarà la creativitat, que si volem podem fer un power point, però que podem anar més enllà, tant com la nostra imaginació ens porti.
Està relacionat amb els continguts de la unitat didàctica "Els descobriments geogràfics"
Planisferi de Cantino, any 1502 (1)
Després d'explicar a l'aula el descobriment d'Amèrica per part dels castellans i portuguesos hem començat a fer un treball col·laboratiu. Hem fet grups heterogenis, en tots els grups hi ha un portaveu, un secretari o secretària, i dos vocals. Ens hem repartit la feina segons les indicacions prèvies i a partir d'aquí anem fent cadascú la seua tasca, abans però ens hem posat d'acord sobre què farem, com ho farem i perquè ho farem; l'important és aprendre i comprendre per a poder compartir-ho amb els companys i companyes el dia de l'exposició a classe.
La temporització és la següent: tres sessions lectives per a treball a l'aula i dues sessions per a exposicions dels treballs realitzats.
El secretari o la secretària de cada grup té l'encàrrec d'avaluar el treball individual de tots els membres del seu grup, a l'igual que la professora, la Joana Subirats i el professor Manel Llarch, que també ens posen una nota del treball diari segons l'observació i les evidències. Al final de la sessió comentem la nota i si estem d'acord o no i el perquè si escau.
De moment hi ha grups que estan preparant coses molt interessants, que no podem dir perquè es tracta de motivar a la resta de companys i la intriga és bona aliada de l'atenció.

(1) Font imatge: Blog: Espejo de navegantes; entrada: Los mapas autènticos del Tratado de Tordesillas; publicat per Andrea Zucas 19-4-2014


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

I va arribar un vaixell a la península de Yucatan

El grup format per Cristian, Ferran O. Adrià i Martí ens han explicat la civilització maia amb la projecció d'una diapositiva:


Després ens ho hem passat molt bé amb la petita dramatizació que han presentat a la classe. Aquí us la deixem, fixeu-vos que ben elaborat està l'escenari que reprodueix el paisatge original:


Treball a l'aula 3r ESO A

Ja ens hem organitzat per a fer el treball sobre les cultures precolombines, hem repartit els continguts per grups i ens hem posat a treballar. En la primera sessió hem determinat qui serà el portaveu de cada grup i el secretari o secretària.